Compta fins a tres i...

dilluns, 15 de juny del 2020

JOCS TRADICIONALS: LA XARRANCA

La xarranca és un nom donat a diversos jocs que pinten unes caselles al terra i on cal tirar una pedra i fer un recorregut.
Alguns investigadors creuen que deriven d'activitats que feien els soldats romans com a entrenament militar i que els nens els van imitar simplificant i adaptant-los. De fet és un joc on es treballa la coordinació òculo-motriu, l'agilitat, el moviment, l'equilibri, el llançament i la motricitat gruixuda.

El desenvolupament del joc és simple; el 1r jugador/a tira la pedra a la 1a casella i ha de fer el recorregut saltant a peu coix sense tocar la casella de la pedra ni les línies de les altres (a les caselles 4 i 5, 7 i 8 es posa un peu a cada casella al mateix temps) i en tornar cal fer el mateix recollint la pedra i saltant a fora. Si el recorregut es fa correctament continua per la 2a casella i així fins a fallar, llavors començaria el 2n jugador/a. Cada jugador continua jugant des de la darrera casella aconseguida.
En cas d'aconseguir el recorregut complet el/la jugador/a és guanyador/a tot i que existeixen moltes variants com la de tornar a fer el recorregut fent córrer la pedra a peu coix, guanyar caselles...

Animeu-vos a jugar-hi, a la pista en teniu de pintades al terra i sinó, agafeu un guix i en qualsevol carrer o plaça la dibuixeu i si és a l'ombra d'un arbre no passareu tanta calor, vagi bé.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada