Compta fins a tres i...

divendres, 10 de desembre del 2010

Activitat física cada dia.

Debat realitzat a la xarxa de televisions locals de Catalunya sobre l'activitat física:
Avui parlem d’esport. O, millor dit, d’activitat física, que va una mica més enllà de l’esport.
Volem parlar sobre la importància de l’activitat física dels nostres fills. És molt important que en facin? Des de quines edats? Per què? Només com a mitjà per garantir una bona salut o també com a via per adquirir valors?
Què ofereix l’escola, pel que fa a l’educació física? I els pares, què podem oferir?
Podem desenvolupar interès per l’esport en els nostres fills, si veiem que, de manera natural, no en tenen? Estem preparats, els pares, per acceptar que els nostres fills no els agradin els esports, diguem, més habituals?
I una darrera pregunta: què us sembla el comportament d’alguns pares, quan van a veure jugar els seus fills?



Conclusions:
1.En general, els infants i joves fan molta més activitat física que uns anys enrere, però és important seguir avançant en aquest terreny.
2.Les famílies hem de transmetre als fills la importància de l’activitat física: expliquem, donem exemple, creem l’hàbit.
3.Fora de l’escola, l’ambient és menys pautat i, per tant, més relaxat. Aprofitem aquest context lúdic per fomentar l’interès per l’esport.
4.L’activitat física ha de formar part, sens falta, del temps de lleure dels nostres fills.
5.Busquem situacions quotidianes per fomentar la cultura esportiva. Per què no pugem per les escales, en lloc d’agafar l’ascensor?
6.No obliguem el nostre fill a practicar esport. Fem-li descobrir l’interès per fer-ho i assegurem-nos que, quan practica esport, s’ho passa bé.
7.Poc a poc, els nostres fills aniran decidint per quins esports senten més interès. Ajudem-los a descobrir-ho, oferint-los diverses oportunitats.
8.Mitjançant l’esport podem educar actituds molt útils per la vida: esforç, disciplina, lluita, patiment, disciplina, col·laboració, respecte, tolerància, saber perdre, joc net...
9.Per això, els mals exemples que, de vegades, donen els professionals de l’esport, han de ser comentats amb els nostres fills, amb l’objectiu d’evitar-los.
10.L’actitud dels pares en les competicions esportives dels fills és, de vegades, negativa. Intentem evitar-ho.
11.Impliquem-nos, tant com puguem, amb el barri per tal que tinguem instal·lacions esportives adients.









enllaç del vídeo:
http://www.xiptv.cat/video/34627

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada